Duurzame

Kwaliteit

Kwaliteit

Uit eigen hand

Op de kwekerij aan de Wasbeeklaan in Warmond, vindt de opkweek plaats van de in het “assortiment” beschreven vaste planten.Wij streven naar een zo millieu vriendelijk mogelijke kweek van planten. Het veredelen van planten die resistent zijn tegen ziekten is een grote stap vooruit. Bij de opkweek wordt nauw gelet op de mineralen huishouding van de voedingsbodem. Als deze klopt dat is de plant gezond en sterker in afweer tegen ziekten. Mocht er een plaag optreden dan maken wij gebruik van alternatieve bestrijding d.m.v. Roof of parisiterende insecten die plaag insecten bestrijden. In het veld wordt teelt wisseling toegepast om een perceel een jaar rust te geven en weer weerbaarder te maken tegen ziekten.

Home grown quality stamp

Zoals u misschien al heeft gezien hebben wij vele soorten vaste planten en dat doe ik natuurlijk allemaal niet alleen. Mijn echtgenote Heidy gaat over de stek afdeling. Ook neemt zij de administratie voor haar rekening. Dennis van Bentem, Christiaan Hogenes en Esther van Noort zijn onze vaste medewerkers die met zorg een hoogwaardig product afleveren. Sylwia en Klaudia Stupka, Bozena Wasiak zijn onze tijdelijke vaste werknemers die ons in de Winter helpen met de stek productie. Vader Wim van Noort is nog steeds een helpende hand en is nog vaak op het bedrijf te vinden met verschillende werkzaamheden.

De Bijen

‘Beestjesleer’

Bijen vervullen een belangrijke functie binnen de kwekerij. Zij zijn niet alleen bestuivers van planten en bomen maar ook indicators van de natuur en milieu. Al vanaf mijn 13e jaar ben ik bijenimker. Redelijk gepokt en gemazeld met deze bijzondere bezigheid. Bijen geven precies aan wanneer een bloem rijp is en voor een veredelaar is dat best handig.

Bees

Wij selecteren ook bijenrassen op ziekte resistentie. Daar wordt gelet op groeikracht en volk sterkte. De varroa mijt is sinds de jaren 80 een bedreiging voor de Europese honingbij. Wij streven naar een natuurlijke bestrijding en op het poetsgedrag van de bijen zelf. immers komt de varroamijt uit Azië waar deze minder schadelijk is bij honingbijen. Wij zien in de toekomst dat dit probleem kan worden verminderd of te worden opgelost.

Ontdek

Ons assortiment

Wij streven naar een zo millieu vriendelijk mogelijke kweek van planten. Het veredelen van planten die resistent zijn tegen ziekten is een grote stap vooruit.

Ons Assortiment

Interesse?

Neem contact met ons