Lees

Over Ons

Marco van Noort

Veredeling

Wij veredelen vaste planten met een streven om nieuwe planten rassen te ontwikkelen en verbeteren die gemakkelijk te kweken zijn, aantrekkelijk, sterk en bloemrijk. Wij hebben tientallen planten veredeld en onder kwekersrecht. Veredeld worden; Geraniaceae, Compositiae, Ranunculaceae, Saxifragaceae, Lamiaceae en Dipsacaceae.

bij

Wilhelm van Noort

Marco van Noort vaste planten bestaat uit de derde generatie kwekers. Wilhelm van Noort begon in 1929 met de kweek van Narcissen en Tulpen. Later werd daarbij een groente zaadhandel gerund.

Foto: Wilhelm met Wim van Noort junior anno 1952. Narcissen koken of zoals dat heet warm waterbehandeling tegen ziektekiemen.

Wilhelm
Wim

Wim van Noort

Wim van Noort heeft de onderneming voortgezet met de kweek van vooral klein bloemige Gladiolen. (Nanus Convillei, Prins Claus, Amanda May en Charming Beauty). Later werd er van vaste planten bloemen geoogst voor de veiling in Rijnsburg.

Foto: Wim tussen de Narcissen anno 1963.

Marco

Marco van Noort

Als klein mannetje trok mij al vroeg de interesse voor alles wat leeft zoals insecten en bijzondere planten. In een vroeg stadium ben ik planten gaan verbeteren door veredeling. We zijn trots op de ruim 60 nieuwe rassen uit onze kwekerij en er komen nog vele nieuwe rassen aan. Om dit drukke leven wat ontspanning te zoeken houd ik mij in vrije tijd bezig met het houden van honingbijen en marathon kano / Surfski varen.

Foto: Marco van Noort met een bijenraat.

stamp
Heidy

Heidy

Heidy is mede eigenaar van de kwekerij en neemt de vermeerdering van planten tot haar rekening. Met groot gevoel voor alles wat leeft streeft zij ernaar om een zo mooi en gelijkwaardig product te realiseren. De administratieve papierwinkel is ook aan haar toevertrouwd.

Photo: Heidy tussen de Agapanthus.